Velkommen

Velkommen til Flemmings blog web-site: flemmingivar.dk

Æret være hans minde
27. september 1938 - 22. juni 2009


Se den "gamle" hjemmesiden her: www.flemmingivar.dk/flemming/index.html


fredag den 19. december 1997

Bofællesskabet Stavnsbåndet, som er vores basis

Bofællesskabet Stavnsbåndet er vores basis. Vi har boet her fra starten. Det blev bygget i 1979 og ligger i Stavnsholt i Farum kommune (55°49' N 12°24' E).


I et bofællesskab har hver af de ca. 30 familier sit eget hus, som indeholder alle de faciliteter, som ethvert andet hus har. Derudover har vi et fælleshus og en lang række aktiviteter, der tilsammen gør, at det er noget specielt at bo i bofællesskab:

Det vigtigste er at vi laver mad og spiser sammen de 4 første dage hver uge. Næsten lige så vigtigt er det at der hver dag serveres kaffe, saft og hjemmebagt brød kl.15 i fælleshuset for børn, hjemmegående og pensionister.

I fælleshuset har vi
  • en stor spisestue med legeting i den ene ende
  • et køkken specialindrettet til at lave mad til mange,
  • desuden er der på første sal en dagligstue, et rum for de større børn samt gæsteværelser.

I kælderen er der

  • bordtennis,
  • et beskedent værksted,
  • vaskekælder med store industrimaskiner,
  • en brugs med dagligvarer hvortil alle bofæller har nøgle og blot skriver på en liste hvad de tager,
  • samt en genbrugs hvor det gamle tøj der er for godt til at blive smidt ud bliver anbragt så de næste bofæller bare kan tage det.

Fælleshuset er meget velegnet til fester. Her holder vi vores store nytårsfest hvor fælleshuset er lavet om til fx Orientekspressen, en riddersal, eller en danserestaurant i 50'ernes København. Og vi fejrer hinandens fødselsdage, konfirmationer og eksamener Til lykke.

På fællesarealerne har vi sandkasser, legeting og boldbaner, frugttræer og -buske, små køkkenhaver til dem der er interesseret samt en hønsegård. På en lejet mark et stykke fra Stavnsbåndet har vi haft en stor vindmølle.

Vi har en introduktionsbrochure til nye bofæller. Heri kan I læse meget mere om Stavnsbåndet og om hvordan vi har organiseret os i stamgrupper.

Bofællesskaber er en dansk opfindelse. Verdens første bofællesskab er Sættedammen i Ny Hammersholt, der blev indviet i 1972. Ideen har bredt sig - først og fremmest til USA, fordi der ofte i perioder har boet unge amerikanere i de danske bofællesskaber. Amerikanerne har en Cohousing Network Web-page. Ældre sagen er ved at etablere en database over alle bofællesskaber i Danmark, men foreløbig har de mest ældrebofællesskaber med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar