Velkommen

Velkommen til Flemmings blog web-site: flemmingivar.dk

Æret være hans minde
27. september 1938 - 22. juni 2009


Se den "gamle" hjemmesiden her: www.flemmingivar.dk/flemming/index.html


fredag den 19. december 1997

Isla de la Palma, hvor Casa Grøn ligger

Isla de la Palma er den vestligste og mest frodige af de kanariske øer (Islas Canarias). Vi er kommet på la Palma siden 1965 og har mange gode venner der. Siden 1989 har vi haft et lille hus Casa Grøn i Cuatro Caminos i Breña Alta (28°39'27 N 17°46'33 W) på østsiden af øen med flot udsigt op til Pico de la Nieve og en endnu flottere udsigt ud over Atlanterhavet.

I sommeren 2006 har vi installeret en utrolig smart solfanger på Casa Grøn. Solfangeren er fra det danske firma Aidt Miljø A/S og fungerer med luft og ventilerer og affugter huset uden anden energi end den den selv henter fra solen.

Kanarieøerne er alle af vulkansk oprindelse. De 2 seneste vulkanudbrud på de kanariske øer har begge være på la Palma, nemlig i 1949 (Vulcan San Juan) og 1971 (Teneguia).

La Palma blev verdensberømt i 2001, da pressen skrev om at hele den stejle kyst på sydvest-siden af la Palma kunne styrte i havet i forbindelse med vulkansk aktivitet, og at dette ville skabe en kæmpe bølge - en såkaldt tsunami - som kunne oversvømme hele Florida. Teorien stammer fra Dr Simon Day på University College London. Det er mere end en teori, hvad fx et blik på naboøen El Hierro, som er en stor vulkan hvor halvdelen mangler, viser.

La Palma er kendt som den kønne eller den grønne ø. Arne Falk-Rønne skriver endda, at øen ikke blot er den smukkeste Kanarieø, men overhovedet den smukkeste ø han i sine 30 år som rejseskribent har besøgt. Skønheden skyldes i høj grad den frodige vegetation der igen skyldes den rigelige nedbør. Det regner mere på la Palma end på nogen af de andre øer, og også mere end i Danmark, men alligevel er vejret når det er dårligst på la Palma bedre end vejret i juni i Danmark.

Der er meget på internettet om la Palma, selvom la Palma kun er ca. 1½ gang så stor som Bornholm med ca. 80.000 indbyggere. Et fint sted at starte er de hjemmesider som observatorierne på Roque de Muchachos har fx ING's (Isac Newton Group). Her der en mængde flotte fotos fra hele øen og links til næsten alt hvad der er på nettet om La Palma.

Da vi kom til la Palma første gang kunne antallet af turister tælles på én hånd, og der er stadigvæk kun få sammenlignet med de øvrige Kanarieøer. En af grundene hertil er, at det er svært at komme dertil. Jeg har beskrevet hvordan man lettest kommer til la Palma. Skulle du få lyst til en tur til la Palma så læs lige her hvor jeg har beskrevet hvorfor man ikke skal tage til la Palma.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar