Velkommen

Velkommen til Flemmings blog web-site: flemmingivar.dk

Æret være hans minde
27. september 1938 - 22. juni 2009


Se den "gamle" hjemmesiden her: www.flemmingivar.dk/flemming/index.html


fredag den 19. december 1997

Verdensrummet

Jeg er dybt fascineret af verdensrummet med dets planeter, stjerner, galakser, quasarer og sorte huller. Jeg er medlem af Københavns Astronomiske Forening (KAF). KAF har en web-site hvorfra der er links til alt om astronomi.

Det er særligt spændende for os at Danmark er med i observatoriet på Roques de Muchachos på la Palmas højeste punkt bl.a. med Nordic Optical Telescope. Men vi har også haft store astronomiske oplevelser på la Palma helt uden teleskop, fx da Tyren blinkede med sit røde øje (Aldebaran). Eller da vi på la Palma i november 1998 i hedebølge oplevede den helt fantastiske meteorstorm Leoniderne. I 2005 så vi fra vores terrasse anticrepuskulære stråler der lyste op fra havet.

Jeg synes det er vigtigt at vi indretter vores samfund og vores kunstige belysning således at alle mennesker - ikke bare de astronomisk interesserede - stadigvæk kan opleve den mørke stjernehimmel. På la Palma har de både en lov og et kontor til beskyttelse af himlen mod al slags forurening.

Kunstige satellitter er også en slags forurening. Hvis du vil vide hvilke satellitter man kan se idag, så klik her: Farum - Stevns - La Palma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar