Velkommen

Velkommen til Flemmings blog web-site: flemmingivar.dk

Æret være hans minde
27. september 1938 - 22. juni 2009


Se den "gamle" hjemmesiden her: www.flemmingivar.dk/flemming/index.html


fredag den 19. december 1997

Lille Heddinge på Stevns, hvor vi har et feriehus

Lille Heddinge (55°16' N 12°24' E) er en museumsagtig landsby på det dejlige Stevns, hvor vi har et feriehus der ligger lige ved gadekæret og den mærkelige, høje kirke. Læs min forklaring på hvorfor Lille Heddinge kirke er så høj.

Huset, der er bygget omkring forrige århundredeskiftet af blokke savet ud af Stevns klint, fremtræder som da det blev bygget i den gode stevnske byggestil med: hvid-kalkede kridtstens mure, malede bondehus-vinduer og døre, rødt tegltag uden kviste eller tagvinduer, ingen tilbygninger af nogen art, men i stedet et fritliggende udhus i samme stil som hovedhuset.

Selvom Stevns kun ligger 50 km fra København er udviklingen i høj grad gået uden om Stevns. Desværre har det ikke betydet at de smukke stevnshuse ikke er blevet hårdhændet moderniseret og har fået store panorama-vinduer med teakskodder, udestuer, pergolaer eller andre tilbygninger, eternit-tag med store Velux vinduer i, eller måske, hvis det er særligt fint, stråtag med en flot svajet kvist. Faktisk tror jeg at vores hus er det mindst spolerede på Stevns. Og det ser ud til at Stevns kommune er enig med mig jvf. deres Kommuneatlas.

Omegnen af Lille Heddinge er meget smuk: Først og fremmest er der Stevns klint med den delvis nedstyrtede kirke og det meget spændende museum ved Højerup og med kridtbruddene i Boesdal og Holtug. Ved Højstrup findes en utrolig dejlig, lille kystskov. Man kan bade ved Rødvig, eller kravle ned ad en ca. 20 m stejl stige ved Harvig ned til en fantastisk flot strand.

Der er mange gode steder at spise på Stevns. I sommerhalvåret anbefaler vi at spise hos Peter og Bodil på Traktørstedet Højeruplund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar